Living On My Own: Green Beans, Celeriac and Feta Tart / Living On My Own: Torta fagiolini, sedano rapa e feta

torta cannellini 1

Here we go again with the Living On My Own column with it’s easy and fast recipes. This recipe is the closest you can get to an Ikea table (at least the table is one of the few furniture pieces we are all able to assemble on our own, isn’t it?). The main ingredients are simply boiled, blended together and poured into a ready to bake tart dough, easy peasy!You can bake this tart the night before you go to work, slice it and put it in your lunchbox ready to be heated on lunch break. This means you can postpone as much as you like your alarm clock without worrying about cooking your lunch (something I know well about). Being late September I’m afraid green beans won’t be around anymore, but between my injury and the flu cooking hasn’t been much on my agenda, do forgive me for this seasonal mistake. But trust me, the recipe is so versatile that you can put any kind of vegetables in it. Personally I found very interesting the addition of green beans, really liking the crisp and fresh touch that this vegetable adds to any dish. Well, grab your blender! One, two, three…your fast lunch is served!

Green Beans, Celeriac and Feta Tart

1 package of ready to bake tart dough
200 g boiled celeriac
150 g green beans, boiled and cut into small pieces
130 g feta cheese
1 egg
pepper to taste

Boil the celeriac until soft, about 20′.
Boil the beans in hand, it will take about 10′.
Drain and chop.
In a mixing bowl blend the celeriac, feta and egg.
Season with pepper according to your taste.
Line a baking sheet with the dough and poke the entire surface with a fork.
Spread the chopped green beans all around and pour the mixture of celeriac, feta, and egg.
Bake in a preheated oven at 200° C for about 40′.

torta cannellini 2

Living On My Own: Torta fagiolini, sedano rapa e feta

Eccoci di nuovo con la rubrica Living On My Own e le ricette facili e veloci. Questa ricetta è quanto di più vicino a un tavolo Ikea (almeno il tavolo, concedetemelo, siamo capaci di montarlo tutti da soli!), gli ingredienti principali vanno semplicemente lessati, frullati insieme e versati in un impasto pronto, e mica sarà difficile! Potete preparare questa torta la sera prima di andare al lavoro, porzionarla e metterla nel vostro lunchbox pronta per essere scaldata sulla pausa pranzo. Insomma un trucco a prova di sveglia rimandata (e io ne so qualcosa). Essendo oramai a Settembre inoltrato temo di fagiolini non se ne trovino più in giro, eh lo so ma tra infortunio e influenza ultimamente ho arrancato in cucina perciò concedetemi un salto stagionale, ma la ricetta è così versatile che potete metterci qualsiasi tipo di ortaggio. Personalmente ho trovato molto interessante l’aggiunta dei fagiolini, non so voi ma a me piace proprio quel tocco croccante e fresco che aggiungono ad ogni piatto. Beh, siete pronti con il minipimer? Un, due, tre…la schiscetta è servita!

Torta fagiolini, sedano rapa e feta

1 confezione di pasta per torte salate
200 g sedano rapa lessato
150 g cannellini lessati e tagliati a pezzetti
130 g feta
1 uovo
pepe q.b.

Lessate il sedano rapa finché morbido, circa 20′.
Lessate a parte i cannellini, ci vorranno circa 10′.
Scolateli e tagliateli.
In un boccale frullate il sedano rapa, la feta e l’uovo.
Condite con pepe secondo i vostri gusti.
Foderate una teglia con l’impasto pronto per torte salate e bucherellate tutta la superficie con una forchetta.
Distribuite i cannellini tagliati su tutta la superficie e versate il composto di sedano rapa, feta, e uovo.
Cottura in forno preriscaldato a 200° C per 40′.